Kan ik geld lenen?

Wil je graag weten of je wel in aanmerking komt voor een lening via Leensimpel.nl? Er zijn een aantal aandachtspunten die van invloed zijn op je leningaanvraag. Bekijk ze hieronder.

 

Welke onderdelen zijn van invloed op mijn leningaanvraag?

Verantwoord Krediet Maximum

Het verantwoord kredietmaximum wordt berekend aan de hand van jouw inkomen, gezinssamenstelling en woonlasten. Het is noodzakelijk dat je de lening nu en in de toekomst kunt betalen. Er wordt dus ook gekeken naar het inkomenstype. Een vast contract geeft bijvoorbeeld meer zekerheid dan een WW-uitkering.

Hoeveel je maximaal kunt lenen wordt in die gevallen, waarbij het inkomen minder structureel van aard is, anders berekend.

BKR-toetsing

Het is niet mogelijk een lening af te sluiten op het moment dat je een negatieve BKR-codering hebt.

Partner

Als je samenwoont, getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, wordt ook de persoonlijke en financiƫle situatie van je partner bekeken. Geldverstrekkers eisen namelijk dat je partner ook de overeenkomst van de lening tekent.

Bankafschriften

Na je aanvraag is het nodig om je bankafschrift aan te leveren. Zo kunnen je inkomen en je woonlasten aangetoond worden. Er wordt beoordeeld of de aangevraagde lening verantwoord is. De lening zal bijvoorbeeld worden afgewezen op het moment dat er betalingen aan incassobureaus op je bankafschrift genoemd staan.

Loonbeslag

Ook je loonstrook zal, ter goedkeuring van de lening, aangeleverd moeten worden. Indien er sprake is van loonbeslag is dit ook een reden om je aanvraag af te wijzen.

Scheiding

Het is niet mogelijk om een lening af te sluiten als je in scheiding ligt. Tenzij je toekomstige ex-partner nog mee wil tekenen op de overeenkomst. Als je recent gescheiden bent is het noodzakelijk door middel van documenten aan te tonen dat de scheiding compleet is afgerond.

Leeftijd

Om een lening af te kunnen sluiten moet je minimaal 21 jaar zijn, maar niet ouder dan 73 jaar.

Bestaande Leningen

Je maximale lening is verder afhankelijk van bestaande leningen en kredieten. Het verantwoord kredietmaximum wordt verminderd met het kredietlimiet en de oorspronkelijk geleende bedragen. Op het moment dat je bestaande leningen en kredieten hoger zijn dan het verantwoord kredietmaximum, dan kun je geen lening meer afsluiten.

Vragen?

Zit je met vragen? Stel ze gerust.

Copyright 2017 Leensimpel.nl - All rights reserved.